om två dar

Två dar bara. Sen är det december. den första. Då är det bara tre veckor tills jag får komma hem. Då är det tre veckor tills jag får träffa min bror igen. Då är det nästan jul. Då vet jag hur tentan gick, jag har uthärdat en heldag med Gerd och jag får komma hem. Och jag får tio dagar på mig att träffa alla mina vänner och större delen av min familj. Det svider lite för jag vet att jag inte kommer hinna träffa alla så mycket som jag vill. Men jag ska försöka träffa alla lite iaf. Jag önskar jag kunde åkt hem tidigare så jag hade hunnit hälsa på på Ädelfors folkhögskola, men det hinner jag inte denhär gången.

Men eftersom jag lovat migsjälv att jag ska leva i nuet för att jag ska må bra, så får jag njuta av dagen. En gråmulen dag, ingen sol, inget regn. Städning, filmtittning, julbakning. Idag ska jag bara vara. Och förbereda mig inför nästa veckas fysiologi.


jag måste lägga upp denna eländiga bild. Jag ser död ut. Detta är vad en veckas tentaångest gör med en människa.
Jag såg mig i spgeln och tänkte att "gud så eländig jag är"


Detta är en symbol för mina fantsiska frukostar. Alltid tända ljus, altid mysig stämning och mysig filt om det är kallt. idag joinade Sandra mig, det va mysigt.

puss så länge

helgälg

Nu är det helg. Jag ska ta ner alla mina anatomilappar som jag tapetserat hela lägenheten med (sandra kallade dem demenslappar och skrattade åt mig, men tog se tillbaka det när hon började med anatomin). Kanske blir det så att jag får sätta upp dem om tre veckor igen.. Det vet jag inte. Jag tror att jag ligger på gränsen till godkänt och väger, så vi får se vad som sägs om det hela om tre veckor.

Tills dess ska jag vara en duktig flicka som pluggar lite varje dag istället för att idiotpluggar sista två-en veckorna. För det håller inte i längden. Så jag ska bli duktig i skolan nu, på riktigt.

Kanske eventuellt så ska jag gradera mig i karaten den 14e :D Hoppas det. Då ska jag få gult bälte.. det är coolt. Coolare än inget bälte alls iaf. Wihiii.. skönt att va bra nått.

puss på er små älgar

djup konversation på ett ytligt plan (Eller tvärtom?)

Ibland har man konversationer som man känner att "detta måste jag bara sprida till världen". Nyss hade jag en sån. Det händer ofta när jag och ymi (:P) konverserar på msn. Men även i riktiga livet. Men hur ska det gå om vi flyttar samman? Ska våra brighta konversationer dö ut då?? (Vi har nämligen slagits av tanken att vi borde flytta samman eftersom vi ständigt umgås, och gör vi inte det så sitter vi på msn och konverserar.)


emma (www.skallepar.blogg.se) säger:

nu ska jag nog äta


Ymer säger:

jag med snart

ska till tvättis först


emma (www.skallepar.blogg.se) säger:

ahaaa.. komma upp och joina mig??


Ymer säger:

och äta?


jag ska äta korv med bröd det är svårt att ta med


eller nej!


det är det ju inte!


va dum jag är


eller vad menar du?


emma (www.skallepar.blogg.se) säger:

hahaha.. en mellan varje finger


Ymer säger:

hur menar du nu?


emma (www.skallepar.blogg.se) säger:

hahahaha


Ymer säger:

ja fast jag ska bara äta två, för fler har jag inte


emma (www.skallepar.blogg.se) säger:

mellan varje finger.. tänk dig att ha en mellan ett finger


hahahaah


Ymer säger:

hahahaha vaaa


vad konstig du är


haha


näää


haha


jahaaaaaaaaa


hahahhaahhahahahahha


mellan ETT finger!


hahahah


emma (www.skallepar.blogg.se) säger:

alltså, jag sa ta en mellan varje finger. men det går ju inte, men kan ju inte ta en korv mellan EN finger, möjligtvis mellan två, men inte mellan en


emma (www.skallepar.blogg.se) säger:

precis!!


hahahaha


Ymer säger:

hahahhaha


det var kul


emma (www.skallepar.blogg.se) säger:

ja! fan vad rolig jag är


Ymer säger:

hahaha


jaa


emma (www.skallepar.blogg.se) säger:

hahaha


Bajsmunnen

Min käre granne och vän karin sade åt mig att jag kunde blogga om bajsmunnen i väntan på hennes uppkomst (vi ska baka negerbollar (och ja, jag säger negerbollar, för det står det på receptet, men jag är inte rasist)). Föst förstod jag inte syftet med denna dumma kommetar från henne. Men ett par sekunder senare kom min något förslappade hjärna på det roliga i det hela. 
Med bajsmunnen menade hon såklart ungen som är på kakaopaketen, det ser ut som om den har bajs runt munnen. Det är faktiskt väldigt kul, så om ni helt plötsligt och oförutbestämt befinner er på ICA så tycker jag att ni ska ta en titt på ICAs egen kakao, och skratta gott åt den så kallade bajsmunnen.

Anledninge till att jag inte kom på det roliga i dethär förrän efter ett par sekunder är att jag hela dagen suttit och studerat anatomi och försökt trycka in så mycket användbar information som möjligt om muskler och dyligt i min IQ-befriade hjärna, för att till sist upptäcka att jag inte kan någonting, förutom att nästan alla av underarmens dorsalflexorer (eller vad det nu heter) urspringer från humerus laterala epikondyl.
Jag har tenta på fredag och kan i stort sett inte någonting av det jag borde kunna vi dethär lagret. Så ni kan ju räkna med en hop bittra och självhatiska inlägg här de närmaste sju veckorna.

puss och hej

för nu är det jul igen och nu är det jul igen.

Idag är en stor dag. Det är måndag.

Min favorit-Evelina flyttar ihop med min käre bror idag, på riktigt! Dom firar också niomånadersdag, grattis till er!

Det är också karate idag. Äntligen. En hel vecka sen jag karatade.

Det är också bara en månad kvar till julafton! Blir lite konstigt, för det blir första julen utan Jonas.. Men Ewwe är ju med oss och firar istället, så det blir nog bra ändå. Även om Ewwe inte är min bror..
Så om inte ens en månad är jag hemma hos min familj igen. Och jag längtar så, jag saknar Erik jättemycket. Och Jonas med, men honom dröjer det innan jag får träffa igen.

Och i jul får jag träffa Olivia igen!! Det längtar jag verklge efter :D Och Emelie, kanske en myskväll med oss fyra som brukade umgås? Skulle va jättekul att träffa Annakrain igen, det är verkligen evigheter sen!!

Jag längtar verkligen till jul..

Till helgen är det första advent, då tänkte jag att jag eventuellt ska ha lite julbak, får se om sandra vill joina mig. Kanska gå till kyrkan också, för det är så mysigt vid jul..

Ska plugga igen nu.
Puss och hej



-------------------------------------------------------------------------------------
stackars änglar.

När jag va yngre, så tänkte jag att snö va fjun från änglarnas vingar. Och att änglarna varje vinter va tvugna att tappa sina vingar för att till våren kunna bli änu lite vackrare. Och just nu så snöar det jättemycket, så änglarna måste snart ha tappat hela sina vingar. Och visst blir det fint här på jorden, men tänk så ledsna alla änglar blir..
Och tänk om dom inte har några vingar kvar att fälla till jul.

jahopp

Då va de dags att blogga igen. Jag är en sån som bloggar. Det verkar ingen annan vara...

Evelina har varit hos mig i helgen! det har varit mysigt och roligt. Vi har inte gjort så mycket, det va skönt att bara ta det lugnt faktiskt och göra det som föll oss in.
Jag längtar hem lite nu, längtar till jul. Även om jag vet att det kommer bli stressigt att träffa alla jag vill.

Har nyssligen varit ute och sprungit med Karin, för vi är så duktiga! Vi ska minsann skaffa kondition som en giraff.  Vi har kört lite styrka också, såklart! Och pluggat lite med.

Tentan närmar sig nu, så nästa vecka blir det plugg all vaken tid på dygnet. Nästan iaf. Galet mycket som ska in i min kära hjärna.

Mja

Idag har inte hänt så ofantligt mycket, om det är bra eller dåligt får ni gissa själva.
Har haft lektion, handlat mat, ätit och pluggat. Ikväll väntar lite städning, tvättning, ätning och Idolning med karin.
Låter som en mitemellandag. Men. Känns skönt att ha tidtill att plugga idag, och jag upptäckte nyss att jag kan mer än jag tror om jag tänker efter. har koll på ligament och ben i nedre extremitet (benen) iaf. Så det är ju bara resten kvar.. Iofs så är det väääälldigt mycke kvar. Men det gör inget, jag kan mer än jag trodde och det är ju skönt.

En sak som va kul/ pinsam i skolan idag. Vi hade en gästföreläsare eftersom vår lärare är sjukskriven. När han berättade om hur en muskelkontraktion gick till och jag och karin var allmänt sega och trötta och längtade efter kafferast (eller jag gjorde det åtminstone, krin dricker ju inte kaffe) så sa han helt utan förvaning "TJOFS,  så åker dom in där".
Och jag och karin som har en aning connected mind och skattar åt konstiga saker började ju narturligtvis skatta ytterst mycket, och när man inte får skratta, så skrattar man ännu mer.. Til sist frågade han oss om vi satt och höll på att dö där i mitten. Karin svarade ärligt och skrattande "ja" och torkade en tår ur ögonvrån.
Då, frågade han om han va som bommul eller som en sputspets för oss, och eftersom att vi fattade det roliga i denna fråga, så skattade vi naturligtvis lite till, och reste av klassen förstod nog inte riktigt komiken i det hela, men sympatiskrattade lite ändå.
Det var kul, och gjorde hela dagen. Men stackars föreläsaren förstod nog inte riktigt. Men jag sa att han va duktig och som bomull.

nu ska jag plugga igen

vinter i västerås??

Det snöar:D:D:D:D::D:D:D en miljon lyckorus i mig.

---------------------------------------------------------------------------
sex timmar senare

det är mest slask kvar.

kommer det någonsin bli riktigt vinter här??
tror inte det.

pluggiplugga nu.

hör och häpna gott folk

Tentan är rättad! Ett godkänt i betyget, och vetenskaplig metodik försvinner ur min hjärna för tilfället!
Energin kan nu istället laggas på anatomin!
runt klockan tre inatt fick vi våra resultat, vadjag vet så är inte det arbetstid för lärare.. men gerd kanske har lite specialtider..


Haha, jag har också fått ett seriöst svar på var blogg kommer ifrån.. dt kan ni läsa som komentar här under någonstans på ett tidigare inlägg

Nu är det mat.
puss hej



-------------------------------------------------
3h, typ 29 minuter senare eller nått


Jag sågmig just i spegeln. Hahahaha, det är ju så man blir rädd ibland. Ser galet härgad och allmänt sliten ut. Om något sett mig efter en vecka på festival, så kan ni föreställa er det, fast lite renare, och lite blekare. Men annars är det i stort sett samma. hahaha.. Ja gud ja, tur att jag inte tar mig för seriöst och kan skratta åt eländet..
Nu blir det plugg som gäller.. kanske lite te med.

digestive, uppföljning

Eftersom att jag rastlöst går och väntar på mitt tentaresultat, eller jag sitter, men iaf, så måste jag försätta min hajpade hjärna med något. Inte plugg, det är inte lönt. Så eftersom att mat och träning är mitt liv, och eftersom att jag ska träna ikväll, så återstår mat. Och efter att ha ätit (gröt igen) så kom jag på att jag fortfarande inte googlat på om digestive är bra för matsmältningen, så är just denna dag ett ypperligt utvalt tillfälle för denna specifika sysselsättning.

Jag hittar ingen fantastikst bra sida med informtion om detta som jag kan hänvisa till. Men min generella uppfattning om ämnet är att digestivekex är galet onytttigt, men uppskattat av stora delar den svenska bloggeliten.

SÅ, vidare funderingar jag har idag är vad blogg kommer ifrån. Visst måste det ju heta något, men varför just blogg. Tänk första bloggen, eller officiella internetdagboken. Jag tror inte att personen som skrev satt och funderade på vad den höll på med och sen hux flux bara "Men jag bloggar ju!! det är ju i min nya blogg jag skriver i såklart!!" Näe, det är orimligt.


som om det inte va nog nu

Nä, men när man tror att allt är åt he.. Ja men då ska man alltid, ALLTID, överbevisas.

Självklart, så va gerd Inte klar med våra tentor i tid. Så hela helgen när mamma och pappa varit här så har jag varit på lite sådär halvtaskigt humör för att Gerd  inte gör sitt jobb (hon har säkert flyttat istället) och låter oss vänta ännu längre på att få våra svar. Inte nog med att hon inte gjorde klart det i tid, nej, hon berättade det inte förräns vid fyra i fredags, då man redan hade gått med kräkkänsla och oro hela dagen.

SÅ, inte nog med att man ska gå och må piss hela fredagen, hon har gett oss sömnproblem och magon hela helgen också!!
Jag hade inte speciellt höga tankar om henne innan, men dethär tar faan priset.

MEN, mamma och pappa har varit här iaf. Och det har varit väldigt skönt att träffa dom igen. Men när dom åkte så va det lite gråt i halsen. Hade så gärna följt med dom hem till lilla vetis. Det är så ensamt här ibland, även om jag har mina vänner här så saknar jag ju hemma.

Nu ska jag nog försöka sova, kanske plugga lite till först.


bränd igen

Duggan gick åt helvete. Men det är okej. Men jag kunde egentligen, men jag har inte sovit. Jag skyller på det.
hade min hjärna funkat så hade jag nog klarat det.
Kollade på klockan kvart i sex inatt, innan jag somnade. Störd sömn. Eller störd vakenhet, för jag sover ju inte. Jag vet allvarligt talat inte vad jag ska ta mig till.

Men mamma och pappa kommer snart så då kan jag tänka på annat.

Ska sova hos sandra inatt, så då kanske jag kan sova om jag slipper va själv. Hoppas det. För jag orkar faktiskt inte mer.

brinna, bli bränd, glöda igen

(egetligen en boktitel, men passar mig väligt bra just nu)

Emma är en person som inte gör något lite halvt. Jag har gått på helfart länge nu, och till sist så orkar man inte mer.
Totalt breakdown förra veckan, dåligt med sömn, inte ork till någonting. Bara oro över allt jag väntar på att få resultat på. Mitt PM, tentan, duggan imon. har kännts som om ingenting gått bra.

Men, glöda igen finns ju också med. fick tillbaka mitt PM, med ett fetstilat godkänt på. En sak att oroa sig för ur världen. Trotsade samvetet och förkylningen och for iväg på karate (nej jag vet att det inte är bra att träna när man är förkyld, men jag behövde komma ut från mitt bo och tänka på annat). Karaten gick hur bra som hellst, fick mycket bra hjälp och bra tips och det känndes som om jag lärde mig riktigt mycket. Och så fick jag höra att jag är väldigt duktig för att vara nybörjare. Och dessa små plus ger mig ork och styrka att åtminstone försöka lära mig lite mer tills duggan imon.. Och det är ju inte hela världen om jag inte klarar den, för den är ju inte betygsgrundande eller något. Men den är bra motivation till att plugga.

Och glöden gör att allt ser lite ljusare ut. :)


()

hehe, Har fått en kommentar av karin. Vilken karin?? Just nu har jag sådär tretton stycken..
Men som svar på frågan så är Gizmo inte min, det är min granne sandras lille valp, men jag har fått äran att bli hans surogatpappa.

Idag är en helvetes dag. Jag har knappt sovit alls inatt, mina muskler är så spända så det känns som om de ska gå av, har ont i halsen och hostar, måste handla eftersom jag skjutit upp det sen i måndags genom att äta gröt hela veckan, kan inte sova för det är att slösa tid och jag behöver all tid jag kan få till att plugga, det är karate ikväll och jag kan inte bestämma mig om jag ska stanna hemma och tycka synd om migsjälv och plugga eller om jag ska gå och träna och bli lite glad och avslappnad men få dåligt samvete för att jag inte pluggar. Allt är bara jobbigt idag.

Men imon kommer iaf mamma och pappa.

press

Pressen jag har på migsjälv blir bara större och större nu. På fredag har jag dugga i anatomi och det känns som om jag inte lär mig någonting, det går bara inte in i huvudet på mig.
samma dag som duggan är så får jag svar på tentan, och jag orkar inte med att få underkänt på den, för jag orkar inte läsa vetenskapliga metodiken en gång till, speciellt inte samtidigt som anatomin. Det är latinska termer konstant, samtidigt som man ska hålla reda på hur leder mm är uppbyggt.
Samtidigt som jag hellst av allt bara vill karata och boxas hela tiden.
och på toppen av allt så är min förkylning galnare nu och jag har inte kunnat sova inatt.
eländes elände.
-----------------------------------------------------

Jag skulle behöva lite eld.

förresten, se vad gizmo har blivit stor:

han får knappt plats i kameran.
och vi såg en kossa på tvn innan som va gizmofärgad.. kanske va hans biologiske far. Äve om jag är den pappa gizmo älskar mest :P

tolv små apor hoppade i sängen

en trilla ur, sen va det bara elva kvar.
Samma som hänt med min blogg sen jag skrev att jag ville ha namninsamling på alla som läser.
Någon mysitik person vill inte ge sig till känna.
Må det vara han som bor i min lägenhet när jag inte är hemma, eller är det någon spännande beundrare jag har, som skämma för att läsa min blogg, men som ändå inte vill att jag ska sluta skriva..
Jag vet inte, det är ett stort mysterie för mig. Men. Jag tror jag har koll på vilka de andra elva små aporna är iaf :P
Men, person nr tolv stör mig.. Denne mystiske främling (alternativt beundrare)..

Ibland så ...

Ibland så han man en låt på hjärnan. Dagens låt är milda i natten med och av loke, fast i mitt huvud är det såklar jag som sjunger, inte loke, och jag gör det jäkligt bra. Men jag kommer bara ihåg en specifik mening som går "gav milda till svar du är underbar" och sen har jag glömt resten.
Men! resten är "jag vet du är min, men jag aldrig din, för nu är jag fri".
det är en bra låt.


har tolstädat mitt kök nu, galet så fint det är :D gnistrar och glimmar. har tillochmed städat ugnen, det va inte så mysigt.. tror inte att hon som bodde här innan hade gjort det ordentligt för så mycket har jag inte använt den så den skulle kunna va så äcklig. men nu är det gjort iaf.
och nu ska jag titta på karate:D

(även om det inte verkar så, så pluggar jag faktiskt också..)

för mig har digestive alltid varit ett kex

Inte ett matsmältningsfrämjane medel, som det uppenbarligen är. Undra om kexen är matsmältningsbefrämjande också då?? är det någon som orkar googla på det innan mig så kan ni väl mejla svaret eller något sen??

Min värld är uppochner. Men nu förstår jag iaf varför det står om kex i min anatomibok hela tiden iaf.

hahaha

Åh min käre karingranne är så härlig!!
jag har fått denna kommentar av henne på föregående inlägg:

Jag läser! Men det vet du väl kanske.

Haha, du är helt enkelt sjukt mycket bättre än de hopplösa gubbarna. Kommer de någonsin att lära sig shihosanshiki? Jag tvivlar starkt. Men den gubbigaste gubben har inte varit där på jättelänge! Han har väl gett upp. Insett att han är ett hopplöst fall. Nej usch vad elak jag är! Han är inte hopplös, han är bara... speciell... Precis som de andra.
Hur kommer det sig att det typ bara är speciella människor som tränar karate, i alla fall i nybörjargruppen? Är det en sport som särskilt attraherar denna märkliga människo-sort? Och den stora frågan: har det något att göra med vårat brinnande intresse för karate? Eller snarare, har vårat intresse något att göra med att sporten intresserar skumma typer? Eller... äsch du fattar nog vad jag menar. Eller så gör varken du eller någon annan det, men då är det väl som det brukar.
Nej nu ska jag sluta svamla.

Jag har uppdaterat min blogg! Vad lycklig du är nu, som du har längtat. Som världen har längtat! Efter ett nytt, betydelsefullt, världsomvälvande inlägg.
Just det, sluta svamla var det...


Haha, det roliga med detta är att jag och karin tränar i nybörjargruppen, så vi måste också vara speciella, precis som den gubbigaste gubben :P hahaha.. Och om man googlar på det så finns detta att utläsa om ämnet:

"Emma tillhör en ovanlig avart till människan, den märkliga människo-sorten.
Individer som tillhör den märkliga människo-sorten hyset ett ovanligt stort intresse för karate och de är ypperligt skumma typer.
De flesta individer som tillhör den ovanliga människo-sorten är över femtio år och av det manliga slaget. Dessa åldrade hanindivider kallas redan i ovanligt tidig ålder gubbar, och är gubbiga i olika nivåer, alltfrån llite smågubbiga till gubbigast. Gubbarna har oftast lite svårt att lära sig kator, om man jämför med de betydligt yngre individer som tillhör den märkliga människo-sorten. "

hahah

förresten, jag har inte fått in tolv namn ännu... så bloggandet hänger på en skör tråd.. (det är inte ett tomt hot som det va sist när jag sa att jag skulel börja slut blogga)

haha, era puckon

Blogging är min drog.. vad ska jag annars sysselsätta mig med när jag inte äter eller karatar?? Snälla nån.

Men helt allvarligt. Ni tror väl inte jag kan fortsätta skriva här om jag varken får feedback eller har någn annans blogg att läsa heller:P
Förresten, jag lite nyfiken på vilka clowner det är som är så intresserade av mitt liv att ni orkar läsa varje dag?? Kan ni inte bara skriva det till mig. Skulle va kul att veta. Jag har tolv läsare, om inte alla tolv skriver sina namn så kommer jag bli ännu mer paranoid än vad jag redan är i denhär galna staden, och inte våga skriva mer om mitt liv här. Så det är viktigt att ni gör det.

Nu är det nämligen någon som varit i min lägenhet igen. Och Kladdat färg på vattenkranen i köket, en kopp och diskbänken och på toadörrshandtaget. Så antingen har jag personlighetsklynvning och inte vet vad jag gör om dagarna, eller så har jag fått minnesluckor. Eller, så är det någon som har nyckeln in hit och går in om dagarna..  Nog för att jag är galet förvirrad, men tecken tyder på att alternativ nr tre är rimligast, faktiskt. Och det tycker Karin och Sandy och Gizze också.

Annars är det bra. Jag börjar få galet höga skills i karate. Fick lära herrarna (gubbarna) shiosanshiki idag. Men dom lärde sig inte ändå.. för dom lär sig inte så snabbt..

sov gott era tokar.

(Ps. Gurra/Gurris (som karin skulle sagt) min klockradio funkar nog inte ens.. eller den e inte inställs iaf :P)

jag börjar tröttna på folk som aldrig skriver i sina bloggar, så jag ska nog också börja sluta skriva i min.

wow.

Jag måste bärttta något som är faschinerande. När ett embro är sex veckor (12 mm långt) så börjar skelettet ta form. Kan ni tänka er det!!! Sen håller det på att växa tills man är 25.

Det är galet spännande att läsa i min anatomi/fysiologibok!


människosyn

Först ska jag börja med att berätta lite om gårdagen.
Igår va det halloween/tentafest på kåren. Det betyder mycket folk,och mycket monster/konstiga utklädda männiksor. det va jättekul. Läskigast va anton som klätt ut sig till någon från teletjänst och som ville kolla om man hade betalat tvlicensen:P Iofs så var det inte så läskigt för mig, eftersom att jag inte har tv, men jag kan tänka mig att en del blev riktigt skraj..

och nu, nu ska jag diskutera något jag kom att tänka på innan.
det började med att jag lämnat min cykel nere i centrum igår för att låset frusit fast, och jag orkade inte dona med och bli sur på det innan kåren. Och idag när jag skulle hämta den så tänkte jag hela vägen "hoppas cykeln är kvar och att den har hel sadel och hela däck när jag kommer fram, det är säker någon som snott eller förstört den". Självklar var cykeln helt orörd när ja kom fram.
Men vad är det då som gått så fel på vägen, varför tror jag så illa om andra människor?? Jag har aldrig innan blivit utsatt för att någon snott min cykel, eller något liknande alls. Så varför förutsatte jag då att den skulle ara borta?? Det är sjuk att man har så negativ syn på människor.. det är ju galet ju.

RSS 2.0