Aros-mysiteriet

Det var en gång en stad, som hetter Västerås. Västerås var en väldigt mystisk stad, för i den bodde det massa underliga människor. I ett litet mysigt hus i Västerås flyttade tre flickor in. Dessa tre flickor var väldigt kunfunderade över staden Västerås. För i staden, så hette nästan allting något med Aros. Arosvallen, aros pizza, aros-javadninukankommapå.

Flickorna trodde att Aros var en turk, med vit tshirt och svett under armarna. de trodde också att han va en liten tjockis med kal fläck på huvudet, som kommit till staden för X antal år sen. Men icke!

Efter åtskilliga funderinga och undersökningar visade det sig att staden en gång i tiden hetat Västra Aros! Detta uteslöt ju naturligtvis inte teorin om turken, om det inte hade varit så att en av de tre flcikorna googlade på västra aros. Denna googling ledde till att flickorna fick kunskap om att aros betyder åmynning.

Så Västerås hette egentligen Västra åmyningen. Och självklartär det ju då svartåns mynning i mälaren ma syftade på.
Men hela historien om turken är roligare och långt mer spännande, men den kan berättas en annan dag då jag har tråkigt.


Kommentarer
Postat av: Karin

Fett sämst, jag hejjar ändå på turken.

Jag tycker vi kan ha omröstning i Västerås stad om vilken förklaring som skall från och med röstdagen vara den officiella. Och så låter vi bara de vara med som tycker samma som vi! Ja vilken bra idé!

2008-10-20 @ 16:22:35
URL: http://lingonmoster.blogspot.com
Postat av: Tony

Haha, har själv funderat på det där med Aros när jag var i Västerås. Hur som helst, Aros pizza är ingen höjdare om man nu inte önskar sig en rubbad matsmältning och lös fekalier.



Hälsningar från Toooony!

2008-10-29 @ 23:39:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0